Terug naar overzicht

5 Supplementen voor de gezondheid van jouw hond

28 februari 2024

Elk kwispelstaartje verdient het allerbeste. Dit betekent niet alleen liefde en aandacht, maar ook een dieet dat verrijkt is met de cruciale voedingstoffen die hun welzijn in tiptop orde houden. En moet er wat extra gegeven worden aan onze viervoetige vrienden, dan kan er gedacht worden aan supplementen. Hier zijn er 5 waar verschillende honden veel baat bij kunnen hebben. Met deze supplementen kunnen we onze honden de wereld laten zien zoals zij die aan ons tonen: vol vreugde, gezondheid en eindeloze avonturen.

1. Omega-3 vetten: een zee van gezondheid

De kracht van Omega-3 blijkt niet alleen uit een glanzende vacht. Deze vetzuren, gevangen uit de diepten van de zee, zijn ook zeer goede hersenboosters. Ze houden de geest van je hond net zo levendig als zijn staart. Visolie is een uitstekend supplement voor honden, met name voor de huisdieren die wat extra ondersteuning nodig hebben in hun cognitieve ontwikkeling, hartgezondheid, en algehele welzijn. Ideaal voor zowel jonge pups in hun groeifase als oudere honden voor behoud van hun mentale scherpte.

2. Glucosamine en chondroïtine: de dans van de gewrichten

Bij elke sprong en speelse sprint denken we zelden na over de gewrichten, die soms veel te verduren krijgen. Om ze in topconditie te houden kunnen supplementen zoals glucosamine en chondroïtine overwogen worden. Ze houden de gewrichten van je hond soepel, zodat elke wandeling aanvoelt als een nieuw avontuur.

3. Probiotica: helden van de darmflora

Probiotica dragen bij aan gezonde flora in de darmen van je hond. Je kunt ze zien als een orkest van goede bacteriën, broodnodig voor een gezonde spijsvertering. 

Gecombineerd met WOOOF hondenvoer - geperste, gemakkelijk verteerbare hondenbrokken die 100% vrij zijn van geur-, kleur- en smaakstoffen - wordt elke maaltijd een feestmaal voor zowel de smaakpapillen als de gezondheid.

4. Antioxidanten: de wachters van welzijn

Er zijn veel onzichtbare vijanden, maar antioxidanten weten een schild van bescherming te bieden. Ze bestrijden de sluimerende gevaren van vervuiling en ouderdom. Met antioxidanten in het hondenvoer, worden wandelingen in het park niet alleen leuk, maar ook een gezonde onderneming.

5. CBD-olie: een druppel kalmte

CBD mag gerust een wonderolie genoemd worden. CBD-olie is terecht als een zachte streling voor de zenuwen van je hond, een natuurlijk kalmeringsmiddel voor als het een beetje te veel wordt. In combinatie met een zorgvuldig overleg met de dierenarts, kan het veel goeds doen voor de gemoedsrust van je hond.

Huisdierenoppas Blog