Vind de perfecte huisdierenoppas. Tips

Het is heel eenvoudig, we leggen het je uit in drie simpele stappen.

1. Zoeken

Bij Huisdierenoppas.nl zoek je gemakkelijk naar de ideale oppas voor jouw huisdier(en).Je kunt kosteloos en vrijblijvend de profielen van huisdierenoppassers bij jou in de buurt bekijken. Gebruik de uitgebreide zoekfilters om de perfecte huisdierenoppas, hondenoppas of hondenuitlaatservice voor jouw huisdier te vinden.

Plaats een oproep!
Daarnaast kun je kosteloos een oproep voor jouw huisdier(en) plaatsen. De oppassers bij jou in de buurt krijgen hiervan een melding en zullen op jouw oproep reageren.

Mis geen enkele nieuwe dierenoppas
Gebruik de gratis e-mailservice waarmee wij jou op de hoogte brengen van nieuw aangemelde huisdieroppassers bij jou in de buurt. Zo mis je geen enkele nieuwe kattenoppas, caviaoppas, konijnenoppas, vogeloppas, hondenoppas of hondenuitlaatservice.

2. Neem direct veilig contact op

Met het Premium account neem je vanuit het profiel van de huisdierenoppas direct contact op. Voor een snelle reactie brengen wij met een e-mail en sms bericht de huisdierenoppas op de hoogte.

Het eerste contact vindt altijd anoniem plaats via de beveiligde mailboxserver van Huisdierenoppas.nl. Vervolgens is het mogelijk om afspraken te maken en telefoonnummers uit te wisselen.

3. Maak kennis

Heb je de perfecte huisdierenoppas gevonden? Nu kunnen jullie samen een kennismakingsgesprek inplannen. Is het de bedoeling dat jouw huisdier(en) bij de oppas logeert? Dan is het verstandig om bij de oppas thuis een kijkje te nemen.

   

De eerste kennismaking

De dierenoppas waar jij je huisdier(en) aan toevertrouwd wil je natuurlijk goed leren kennen. Spreek zo vaak af als nodig is om te zorgen dat jij een goed en vertrouwd gevoel krijgt bij de dierenoppas.

  

Voer een intakegesprek

Leer de huisdierenoppas kennen tijdens een intakegesprek. Om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet, bieden wij je het Huisdierenoppas.nl– intakeformulier aan. Bespreek deze samen voorafgaand aan de oppasperiode en vul de lijst volledig in.  Vraag gerust naar een legitimatiebewijs, daarmee kun je de ingevulde gegevens controleren. 

Om afspraken voorafgaand aan de oppasperiode vast te leggen, bieden wij jou het gratis Huisdierenoppas.nl- logboek. De huisdierenoppas houd hier per dag zijn of haar werkzaamheden in bij. Om misverstanden te voorkomen adviseren wij om altijd dit logboek samen met het Huisdierenoppas.nl intakeformulier en Huisdierenoppas.nl- sleutelcontract te gebruiken. 

Wanneer je huisdier verkeerd zou kunnen reageren op bepaalde honden, katten, mensen of andere dieren, geef dit dan duidelijk aan tijdens het intakegesprek. Zo voorkom je problemen tijdens de oppasperiode.Verken het oppasadres.

Gaat jouw huisdier logeren bij de dierenoppas? Zorg ervoor dat je van tevoren het oppasadres hebt bezocht. Zo heb je een indruk van hoe jouw huisdier het straks gaat hebben. Zorg er altijd voor dat je huisdier(en) de benodigde vaccinaties heeft gekregen. Je huisdier kan tijdens de oppasperiode met andere dieren in contact komen.

 

Tijdens de oppasperiode

Het is leuk en fijn om tijdens je afwezigheid foto’s te ontvangen van jouw huisdier. Vraag de oppas gerust om foto’s te sturen via WhatsApp of e-mail. 

 

Gebruik het Huisdierenoppas.nl- intakeformulier

In het Huisdierenoppas.nl- intakeformulier hebben wij een aantal belangrijke zaken voor je opgesomd voor de juiste voorbereiding van de oppasperiode. 

Een van onze adviezen is dat wanneer jouw huisdier logeert bij de oppas, je dan een kledingstuk meegeeft waaraan jouw geur zit. Dit helpt bij veel dieren tegen eventuele heimwee.

 

Huisdierenoppas bij jou thuis.

Wanneer jouw oppas bij jou thuis op de dieren komt passen maak dan duidelijke afspraken over de werkzaamheden. Denk hierbij ook aan kleine huishoudelijke taken, zoals de brievenbus legen of de planten water geven. Leg de gemaakte afspraken vast in het Huisdierenoppas.nl- intakeformulier.

Gebruik bij het overhandigen van een huissleutel altijd het Huisdierenoppas.nl- sleutelcontract.

 

Schrijf een beoordeling

Heeft jouw hond, kat, cavia, konijn, vogel een geweldige tijd gehad bij de dierenoppas? Schrijf op het profiel van deze oppas een leuke beoordeling! Hieraan hechten ze veel waarde. Met een beoordeling help je tevens andere eigenaren. Ook wanneer je een wat minder goede ervaring hebt met een oppas, is het goed om dit in een beoordeling te schrijven.

 

Tips bij Hondenoppas

Zoek je een hondenoppas of hondenuitlaatservice, ontmoet elkaar dan in een neutrale omgeving buitenshuis en ga met elkaar wandelen. Mocht de hondenoppas zelf ook een hond hebben, dan is het raadzaam om de honden buitenshuis kennis met elkaar te laten maken.

Wanneer je hond in bepaalde gevallen verkeerd kan reageren op bepaalde honden, mensen of andere dieren, geef dit dan duidelijk aan tijdens het intakegesprek. Zo voorkom je problemen tijdens de oppasperiode.

Een hond kan zich snel aanpassen aan een andere omgeving. Bij de één gaat dit direct goed en bij de ander duurt dit wat langer. Heb je de bench gebruikt voor bepaalde situaties dan is het raadzaam om dit advies ook mee te geven aan de hondenoppas. Neem in overleg een bench mee naar het oppasadres.

Mocht het zo zijn dat de hond thuis gewend is om op bed te slapen en kan dit niet tijdens het hondenoppassen, dan kan het raadzaam zijn om ook een bench mee te brengen. Zo kan de hond zijn eigen veilige plekje creëren in de nieuwe omgeving.

Huisdierenoppas gevonden?

Gebruik altijd de Huisdierenoppas.nl formulieren.
 
Intakeformulier
 
Sleutelcontract
 
Logboek

Huisdierenoppas Blog