Huisdierenoppas Blog

02 april
Katten brengen een groot deel van de dag rustend of slapend door. Het is belangrijk dat ze een comfortabel, warm en veilig plekje hebben. Wat is een goede koop? En waar moet je verder nog op letten?
 
Lees meer
04 januari
Ligt jouw kat het liefst de hele dag op schoot? Zijn jouw katten vriendjes van elkaar of vechten ze dagelijks? Is jouw kat gelukkig?
 
Lees meer
02 augustus
Een blaasontsteking kan voor je hond heel erg vervelend zijn. Maar hoe herken je dit en wat kan je er aan doen? In dit artikel lees je er meer over.
 
Lees meer
03 juli
Door met hun kopje en lichaam langs voorwerpen te wrijven of hun nagels te scherpen aan de krabpaal markeren ze met natuurlijke feromonen de grenzen waarbinnen ze zich veilig en geborgen voelen.
 
Lees meer
28 september
De ene kat is de andere niet. Ze hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid en karakter. De individuele voorkeuren van een kat bepalen hoezeer ze menselijk contact waarderen.
 
Lees meer
10 januari
De slipketting, 30 jaar geleden de normaalste zaak van de wereld om deze te gebruiken bij de opvoeding van je hond maar inmiddels komt er steeds meer een taboe op het gebruik, waarom dat is? Lees er hier meer over...
 
Lees meer
27 november
Voor je het weet is het weer zo ver, de feestdagen. Gezelligheid, kaarsjes, eten, familie en ...chocolade! Voor ons genieten maar wist je al dat chocolade voor onze viervoeters heel gevaarlijk zijn?
 
Lees meer
21 augustus
Elke kat heeft een plekje nodig waar hij zich veilig en geborgen voelt. Een plekje waar hij zich terug kan trekken, zich beschermd voelt en waar hij kan slapen.
 
Lees meer
25 juli
Probeer tijdens hele warme dagen stress zoveel mogelijk te voorkomen. Laat je konijn zoveel mogelijk met rust en laat hem zelf zijn plekje uitzoeken waar hij het prettigste ligt.
 
Lees meer