Huisdierenoppas Blog

17 december
Het verzorgen van een konijn lijkt simpel, maar er komt het een en ander bij kijken. Van het beste dieet tot de juiste verzorging, het is praktisch om de nodige kennis in huis te hebben.
 
Lees meer
02 februari
Gelukkig hoor en zie je het steeds meer. Het welzijnsbewust opvoeden en trainen van honden, paarden, katten en kleine knagers. Maar wat houdt dat welzijnsbewust opvoeden en trainen nou eigenlijk in?
 
Lees meer
03 januari
Het klinkt zo alledaags: wandelen met je hond. Dat doet toch iedereen die een hond heeft? Maar wat houdt dat nu eigenlijk in?  En is zo’n wandeling voor iedere eigenaar en iedere hond hetzelfde?
 
Lees meer
18 december
In dit artikel wil ik nader ingaan op wat feestdagen voor je hond (kunnen) betekenen en hoe je deze voor hem zo prettig mogelijk kunt maken (wij hebben nog een keuze, dieren helemaal niet).
 
Lees meer
21 juni
“Mijn hond heeft verlatingsangst”, is een veelgehoorde kreet onder hondeneigenaren. Zodra zich ‘problemen’ voordoen als een hond alleen thuis is, wordt er gesproken over verlatingsangst.
 
Lees meer
04 april
Heb je huisdieren in huis dan is het verstandig om je huis regelmatig schoon te houden. Naast dat honden en katten haren verliezen nemen ze ook veel vuil mee naar binnen. In deze blog vijf schoonmaak tips.
 
Lees meer
07 maart
Lijkt het je ook wel wat? Gezinsuitbreiding met zo’n schattig en knuffel-baar viervoetig vriendje? In deze blog wil ik ook graag een wat onderbelichte kant van de gezinsuitbreiding toelichten.
 
Lees meer
20 februari
Er komt visite, gezellig! Maar uw hond reageert op bezoek met bijvoorbeeld blaffen, grommen, op het bezoek af rennen, opspringen, tanden laten zien, snappen, bijten of juist wegrennen of verstoppen.
 
Lees meer
05 januari
De start van een nieuw jaar is de uitgelezen kans om goede voornemens te maken. Samen op ontdekkingstocht naar nieuwe plekken of eens goed kijken naar de voeding van je hond.
 
Lees meer
23 november
Wat gaat dat nieuwe jaar ons brengen? Een fijn feestje en wat hoop voor het nieuwe jaar is bij iedereen welkom op dit moment. Maar hoe leuk is die jaarwisseling nu eigenlijk voor je hond?
 
Lees meer
02 april
Katten brengen een groot deel van de dag rustend of slapend door. Het is belangrijk dat ze een comfortabel, warm en veilig plekje hebben. Wat is een goede koop? En waar moet je verder nog op letten?
 
Lees meer
04 januari
Ligt jouw kat het liefst de hele dag op schoot? Zijn jouw katten vriendjes van elkaar of vechten ze dagelijks? Is jouw kat gelukkig?
 
Lees meer
02 augustus
Een blaasontsteking kan voor je hond heel erg vervelend zijn. Maar hoe herken je dit en wat kan je er aan doen? In dit artikel lees je er meer over.
 
Lees meer
03 juli
Door met hun kopje en lichaam langs voorwerpen te wrijven of hun nagels te scherpen aan de krabpaal markeren ze met natuurlijke feromonen de grenzen waarbinnen ze zich veilig en geborgen voelen.
 
Lees meer
28 september
De ene kat is de andere niet. Ze hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid en karakter. De individuele voorkeuren van een kat bepalen hoezeer ze menselijk contact waarderen.
 
Lees meer
10 januari
De slipketting, 30 jaar geleden de normaalste zaak van de wereld om deze te gebruiken bij de opvoeding van je hond maar inmiddels komt er steeds meer een taboe op het gebruik, waarom dat is? Lees er hier meer over...
 
Lees meer
27 november
Voor je het weet is het weer zo ver, de feestdagen. Gezelligheid, kaarsjes, eten, familie en ...chocolade! Voor ons genieten maar wist je al dat chocolade voor onze viervoeters heel gevaarlijk zijn?
 
Lees meer
21 augustus
Elke kat heeft een plekje nodig waar hij zich veilig en geborgen voelt. Een plekje waar hij zich terug kan trekken, zich beschermd voelt en waar hij kan slapen.
 
Lees meer
25 juli
Probeer tijdens hele warme dagen stress zoveel mogelijk te voorkomen. Laat je konijn zoveel mogelijk met rust en laat hem zelf zijn plekje uitzoeken waar hij het prettigste ligt.
 
Lees meer