Terug naar overzicht

Vakantieplannen? Dierenpensions lijken overvol

09 mei 2022

Waar verblijft je hond dan?

Na twee jaar vol beperkingen lijkt de wereld weer open, veel van ons grijpen deze kans en gaan op reis. Of tellen eindelijk af naar die felbegeerde vakantie. Geniet van de voorpret, maar sta ook stil bij waar je je hond onderbrengt. Want de meeste pensions zitten al volgeboekt voor de zomervakantie.

Het hebben van een hond of huisdier in het algemeen maakt dat je op zoek moet naar goede opvang op het moment dat je zelf even er tussen uit bent. Dat lijkt deze zomer niet mee te vallen! Ga dus vroegtijdig op zoek naar een passende oplossing. Bel en bezoek met lokale, regionale of soms stomweg een pension een stuk verder weg. En vind de passende plek voor jouw huisdier.

Ik vraag me af of je deze zomer zo kritisch kunt zijn, want veel pensions nemen geen nieuwe klanten meer aan of zitten zelfs al vol. Wat overigens ook voor veel dierenartsen geld, maar dat terzijde. Als je kritisch kunt zijn dan kan jezelf de volgende dingen afvragen:

  • Hoe lang en wanneer is er toezicht?
  • In wat voor een verblijf verblijven de dieren en hoelang?
  • Word er met ze gewandeld, misschien wel getraind en spelen ze met elkaar?
  • Is er tijd en ruimte voor dieetwensen en/of medische zorg.
  • Verblijven de dieren alleen, in kleine of grotere groepjes?

En daarbij de belangrijkste vraag, wat is geschikt voor mijn hond? Hoe zorg je dat jouw hond tijdens jouw afwezigheid een zo goed mogelijke tijd heeft. Want niet alle honden zijn geschikt voor groepsverblijf. En andere vinden dat juist weer te gek!

Maar wat als je geen passende plek meer kunt vinden voor de vakantie? Dan kan je natuurlijk in je familie- en vriendenkring zoeken naar een passende plek. Dit blijkt over het algemeen niet altijd even makkelijk. Zul je net zien, gaan je buren ook op vakantie net wanneer jullie een hondenoppas of kattenoppas nodig hebben.

Ontdek de mogelijkheden van een hondenoppas in de buurt

De meest makkelijke manier om te zoeken naar een oppas voor hond, kat of konijn is toch wel op deze website; Huisdierenoppas.nl. Hier vind je binnen enkele klikken alle beschikbare huisdierenoppassers in jouw buurt, die tijdens jouw vakantie met veel plezier de aandacht en verzorging van jouw huisdier overnemen. Een makkelijke manier om dierenliefhebbers te ontmoeten met een specifieke kennis van diersoort of ras. Juist voor honden die genieten van het krijgen van volledige aandacht, is een persoonlijke hondenoppas misschien wel de beste oplossing. 

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om met je hond in Nederland of het buitenland op pad te gaan. Of zoals wij doen een fijne staycation, waarbij er extra tijd is voor leuke activiteiten met onze honden. Welke vorm van vakantie er ook bij jou en je hond past, wees voorbereid! Zo voorkom je onverwachte situaties.

Over de auteur:
Sandra Mur-Bekaert is mede-eigenaar van DogTalk. Samen met haar vrouw en instructeurs verzorgen ze hondentraining en gedragsbegeleiding in de regio Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer e.o. Sandra is gecertificeerd en geaccrediteerd kynologisch instructeur en gedragstherapeut. Daarnaast fokken de dames op kleine schaal beagles onder de naam Let The Dog Talk Beagles.

https://www.dogtalk.nl/
https://beagles.dogtalk.nl/
06-21899886

 

Huisdierenoppas Blog