Terug naar overzicht

Hier wordt jouw kat nou echt gelukkig van!

22 april 2024

Eerder hebben we al een artikel geschreven over 'Wat je konijn echt gelukkig maakt'. Nu is het tijd om een andere pluizige viervoeter in de schijnwerpers te zetten: de kat. Want wat maakt een kat echt gelukkig? In dit artikel nemen we je mee en delen we tips om jouw kat de gelukkigste op aarde te maken.

 

Speelgoed en interactie

Katten zijn van nature ontzettend nieuwsgierig en speels. Het is daarom erg goed om voldoende speelgoed aan te bieden, en zorg hierbij ook voor variatie. Dit kun je bijvoorbeeld doen door af en toe nieuwe speelgoed te introduceren. Zo stimuleer je de nieuwsgierigheid van je kat en het voorkomt verveling. Het is ook leuk om samen met je kat te spelen, gebruik hiervoor speelgoed zoals een hengel, een balletje dat je weg kan gooien of doe behendigheidsspelletjes met je kat. Dit zorgt niet alleen voor leuk vermaak voor je kat, het zorgt ook voor een betere band tussen jullie!

 

Goede kattenvoer

Een kat wordt ook zeker gelukkig van lekkere kattenvoer. Overweeg bijvoorbeeld brokjes van het merk Purina One. Dit voedsel staat bekend om zijn goede kwaliteit en is niet alleen lekker voor je kat, maar is ook goed voor zijn of haar gezondheid. Zorg ook voor voldoende variatie tussen droog- en natvoer. Hoewel kwalitatieve kattenvoeding over het algemeen prijzig is, is het verstandig om gebruik te maken van een kattenvoer aanbieding. Houd bijvoorbeeld de Purina One aanbieding 2024 in de gaten voor voordelig kattenvoer. Op deze manier wordt je kat blij van lekker voedsel en jij als baasje ook!

 

Creëer een fijne omgeving voor je kat

Het is natuurlijk ook heel belangrijk om een comfortabele omgeving voor je kat te creëren. Katten houden van gezellige hoekjes waar ze lekker kunnen uitrusten en zich af en toe kunnen terugtrekken. Ook vinden katten het fijn om hun nagels regelmatig te krabben. Om je meubels te sparen, is het dan ook aan te raden om een krabpaal of krabmat aan te schaffen, zodat ze hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Ook hoge slaap of uitkijkplekken vinden ze heel erg fijn, op die manier kunnen ze alles heel goed in de gaten houden.

 

Vermijd stress in huis

Een kat is gevoelig voor stress, dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door soortgenoten, andere huisdieren of kinderen. Heeft je kat regelmatig een aanvaring met een soortgenoot dan kan hij of zij veel stress ervaren. Daarom is het zeker belangrijk om diverse plekken in huis te creëren waar hij of zij de nodige rust kan vinden. Ben je van plan om een nieuwe kat aan te schaffen, zorg dan dat je voldoende informatie opzoekt hoe je het beste twee katten met elkaar kunt introduceren.

 

Katten houden van aandacht

De meeste katten zijn erg sociaal en vinden aandacht van hun baasje(s) maar al te fijn! Neem daarom zeker dagelijks even goed de tijd om met je kat te knuffelen, te aaien en te spelen. Door regelmatig genegenheid te geven aan je kat, wordt je kat erg gelukkig!

 

Een goede verzorging

Om je kat gelukkig te houden, is het belangrijk om ook voor een goede verzorging te zorgen. Dit bestaat bijvoorbeeld uit regelmatig je kat borstelen, voldoende en goede voeding te geven, het schoonhouden van de kattenbak en het regelmatig bezoeken van de dierenarts. Door goed voor je kat te zorgen, hou je een gelukkig kat!

 

Huisdierenoppas Blog