Terug naar overzicht

Wat je moet weten voor veilige huisdierenoppas en hondenuitlaten tijdens de corona crisis.

21 maart 2020

Door de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen van het kabinet om ons te beschermen, ziet het leven er voor ons allemaal heel anders uit. Dat brengt onzekerheden met zich mee. In deze moeilijke periode ligt onze eerste en voornaamste zorg bij de veiligheid van onze oppassers, baasjes en alle huisdieren. We willen ervoor zorgen dat je veilig op Huisdierenoppas.nl een Huisdierenoppas kunt blijven vinden.

Om deze veiligheid te borgen, roepen we onze gebruikers op om hierbij zoveel mogelijk de adviezen en voorschriften van de overheid en het RIVM te volgen.

Daarnaast raden wij jullie aan om zoveel mogelijk het contact via het platform van Huisdierenoppas.nl te laten verlopen. Wanneer er een huisbezoek gepland staat, probeer dan vooraf met een video via WhatsApp zo veel mogelijk uitleg te geven over wat er verwacht wordt en waar bepaalde benodigdheden voor het oppassen te vinden zijn.

7 Tips voor veilige huisdierenoppas en hondenuitlaat.

 1. Desinfecteer de hondenriem als deze aan de oppas wordt meegegeven.
 2. Desinfecteer gladde oppervlaktes waar de oppas mee in aanraking komt.
 3. Schut elkaar niet de hand.
 4. Houdt minimaal 1,5 meter aftstand.
 5. Was regelmatig je handen.
 6. Betaal met een bankoverschrijving.
 7. Probeer zo veel mogelijk afspraken vooraf digitaal te bespreken.

 

Tot slot een aantal antwoorden op jullie vragen;

 

Kunnen huisdieren ziek worden van het Corona virus? 

Er is op dit moment geen bewijs dat huisdieren, zoals honden, katten en knaagdieren ziek kunnen worden van het Corona virus.

 

Kunnen huisdieren het COVID-19 virus verspreiden? 

De Universiteit van Wageningen en het RIVM bevestigen dat huisdieren het COVID-19 virus niet kunnen overdragen. Wanneer je het Corona virus hebt en in thuisisolatie zit, is het goed om daarbij de normale hygiënemaatregelen voor omgang met huisdieren in acht te nemen. Zoals minimaal 20 seconden goed je handen wassen met water en zeep en je bijvoorbeeld niet in het gezicht te laten likken. 

 

Moeten huisdieren ook in quarantaine als er bij de eigenaar corona is?

Anicura, een koepel van dierenziekenhuizen, raadt coronapatiënten af om nauw contact met huisdieren te hebben. Maar ze zeggen daar ook bij: "Niets wijst erop dat honden virussen kunnen dragen en u kunt uw hond veilig andere honden laten begroeten." Ook katten kunnen gewoon naar buiten, stelt de organisatie. "Er zijn geen aanwijzingen dat de infectie op uw kat kan worden overgedragen of dat uw kat de infectie bij u kan brengen."

 

Hoe kan ik baasjes met een cruciaal beroep helpen?

De hulp aan huisdiereigenaren met een cruciaal beroep is nu uiterst belangrijk. Deze baasjes werken momenteel meer dan ooit en hebben zeker nu de hulp nodig van huisdierenoppassers die een aantal keer per dag met de hond kunnen wandelen of de kat of knaagdieren de nodige aandacht en verzorging kunnen geven. Zorg ervoor dat je regelmatig inlogt op de website zodat jouw oppasprofiel weer bovenaan komt te staan en up-to-date is. 

Direct hulp bieden

Activeer de Huisdierenoppas.nl e-mailservice in jouw buurt en blijf op de hoogte van recente oproepen van baasjes die jouw hulp hard nodig hebben. Je activeert de e-mailservice gemakkelijk op jouw huisdierenoppas.nl dashboard. Wij sturen jou direct een e-mail op het moment dat er een baasje bij jou in de buurt dringend op zoek is naar een huisdierenoppas. Zo komen jullie nog sneller in contact. Bekijk hier nu alvast de meest recente oproepen bij jou in de buurt.

Het allerbelangrijkste in deze tijd: help elkaar waar nodig en blijf gezond.

Met vriendelijke poot,
Het team van Huisdierenoppas.nl 

Huisdierenoppas Blog

 • 5 redenen waarom honden trekken aan de lijn

  Waarom trekken honden aan de lijn en wat kun je hieraan doen? Lees de 5 belangrijkste tips van Dominique Verschuren om trekken aan de riem te voorkomen.

  01 maart 2023
 • Welzijnsbewust opvoeden en trainen

  Gelukkig hoor en zie je het steeds meer. Het welzijnsbewust opvoeden en trainen van honden, paarden, katten en kleine knagers. Maar wat houdt dat welzijnsbewust opvoeden en trainen nou eigenlijk in?

  02 februari 2023
 • Wandelen met een hond

  Het klinkt zo alledaags: wandelen met je hond. Dat doet toch iedereen die een hond heeft? Maar wat houdt dat nu eigenlijk in?  En is zo’n wandeling voor iedere eigenaar en iedere hond hetzelfde?

  03 januari 2023