Terug naar overzicht

Is een huisdierenverzekering het geld waard?

02 oktober 2020

Voor onszelf hebben we een zorgverzekering. Maar waarom verzekeren we onze geliefde viervoeters niet net als we bij ons zelf doen? Een huisdierenverzekering is tegenwoordig vrij normaal om af te sluiten. Wat zijn de voordelen hiervan? En is zo een verzekering het geld waard?

Wat is een dierenverzekering?

Een dierenverzekering is over het algemeen beschikbaar voor honden, katten, paarden en konijnen. Bij de polis van zo een verzekering wordt er van te voren een limiet aan het verzekerde bedrag wordt vastgesteld. Ga je boven dit limiet, dan moet je de rekening zelf betalen.

Verder is het te vergelijken met een zorgverzekering: er zit een eigen risico aan gebonden wat je eerst zelf moet betalen.

Ook is het belangrijk om elk jaar de polisvoorwaarden te controleren, aangezien de verzekeraars deze jaarlijks kunnen veranderen.

Het verschil met een zorgverzekering en een dierenverzekering zit wel in het verlengen; een dierenverzekering moet je zelf elk jaar verlengen. 

Waarom een dierenverzekering?

Bepaalde ingrepen bij een huisdier kunnen erg duur zijn. Het is natuurlijk niet fijn om voor een verrassing te staan. 10% van alle huisdieren worden vroegtijdig ingeslapen omdat de baasjes de medische ingreep niet kunnen betalen.

De kosten van een maandelijks bedrag wegen waarschijnlijk makkelijk op tegen de kosten die u anders zou maken zonder dierenverzekering. Uiteraard neemt het ook veel stress weg.

Verschillende dierenverzekeringen bieden zelfs nog een extraatje. Wanneer je je huisdier kwijt raakt, bieden verzekeraars een beloning voor de persoon die jouw huisdier weer vindt.

Belangrijke bijzaken

Verzekeraars zijn voorzichtig met het verzekeren van oude dieren. Een kat mag bij bijvoorbeeld de kattenverzekering van Ohra maximaal 7 jaar oud zijn. Dit is niet bij elke verzekering zo. Ook geldt dit alleen om het moment dat de verzekering ingaat. Verzeker je je huisdier voor de leeftijdsgrens? Dan is deze ook nog verzekerd na de maximale leeftijd.

Verder is het mogelijk om bij je eigen vertrouwde dierenarts te behandelen. Bij de verzekeraars is het mogelijk zelf te kiezen naar welke behandelaar je jouw huisdier brengt.

Is het het geld waard?

Een huisdierenverzekering heeft zeker zijn voordelen. Echter is het zaak om voor jezelf af te wegen of jouw huisdier een risico geval is. Rashonden en katten hebben bijvoorbeeld vaker medische aandacht nodig. Ook oude huisdieren hebben vaak een medische ingreep nodig. 

 

Huisdierenoppas Blog

 • Wat is het beste mandje voor mijn kat?

  Katten brengen een groot deel van de dag rustend of slapend door. Het is belangrijk dat ze een comfortabel, warm en veilig plekje hebben. Wat is een goede koop? En waar moet je verder nog op letten?

  02 april 2021
 • Waar laten we Pluto en Boris als we weer weg mogen?

  Hondenbezitters en postbodes hebben de afgelopen maanden tijdens hun dagelijkse rondjes al gemerkt dat het aantal nieuwe honden, de zogenaamde corona-terriers in alle buurten in rap tempo toeneemt.

  07 februari 2021
 • Hoe goed ken jij je kat?

  Ligt jouw kat het liefst de hele dag op schoot? Zijn jouw katten vriendjes van elkaar of vechten ze dagelijks? Is jouw kat gelukkig?

  04 januari 2021