Terug naar overzicht

Oppassen op katten; alles wat je wil weten

08 november 2023

Het spreekwoord luidt, als de kat van huis is, dansen de katten op tafel. Het is daarom handig om een kattenoppas aan huis te nemen als je bijvoorbeeld op vakantie wil. Op deze manier heb je de beste zorg voor je katten en kun je met een gerust hart van huis. Alles wat je wil weten over het oppassen op katten, lees je hier.

De voordelen van een kattenoppas aan huis

Een kattenoppas aan huis kent meerdere voordelen. Een kattenoppas heeft al enige ervaring met katten en weet hoe te handelen als er iets aan de hand is. Dit hoeft bij buren of familie niet altijd zo te zijn wanneer je deze vraagt als oppas. Een kattenoppas aan huis weet precies wanneer de kattenbak verschoond moet worden en hoe dit op de juiste manier moet gebeuren. Een ander voordeel is dat je kat thuis blijft en dus in zijn eigen vertrouwde omgeving. Dit vind een kat het prettigste en ervaart daardoor ook minder stress wanneer jij op vakantie bent.

Houdt dezelfde routine tijdens afwezigheid

De meeste katten vinden het niet leuk wanneer het baasje op vakantie is. Belangrijks is om dezelfde routine aan te houden tijdens de afwezigheid van de baas. Zo weet de kat ook tijdens een vakantie waar hij aan toe is. Ga kattenmeubels niet verplaatsen en zorg dat er op dezelfde vaste tijden gevoerd wordt zoals de kat gewend is. Zo blijft de kat het beste op zijn gemak en hier voorkom je stress mee. Als een kat eventueel medicijnen krijgt, is het heel belangrijk dat deze op dezelfde tijden gegeven blijven worden om de werking zo goed mogelijk te houden.

Kattenpension of oppas aan huis?

Als je op vakantie gaat zijn er meerdere mogelijkheden waar je voor kunt kiezen om je kat te laten verzorgen. Zo kun je er ook voor kiezen om je kat naar een kattenpension te brengen. Deze zijn speciaal ingericht om je kat op te vangen wanneer je zelf op vakantie bent. Het nadeel hiervan is, dat je je kat in een vreemde omgeving moet onderbrengen. Je kat zal hierdoor waarschijnlijk meer stress ervaren. Katten vinden het niet prettig om in een vreemde omgeving te moeten zijn. Er bestaat daarom ook een kans dat je kat slechter gaat eten of niet goed om kan gaan met de andere katten. Daarom is het raadzaam om een kattenoppas aan huis te nemen tijdens je vakantie.

Huisdierenoppas Blog

 • 5 Supplementen voor de gezondheid van jouw hond

  Elk kwispelstaartje verdient het allerbeste. Dit betekent niet alleen liefde en aandacht, maar ook een dieet dat verrijkt is met de cruciale voedingstoffen die hun welzijn in tiptop orde houden.

  28 februari 2024
 • De beste verzorging voor een konijn

  Het verzorgen van een konijn lijkt simpel, maar er komt het een en ander bij kijken. Van het beste dieet tot de juiste verzorging, het is praktisch om de nodige kennis in huis te hebben.

  17 december 2023
 • Oppassen op katten; alles wat je wil weten

  Het spreekwoord luidt, als de kat van huis is, dansen de katten op tafel. Het is daarom handig om een kattenoppas aan huis te nemen als je bijvoorbeeld op vakantie wil.

  08 november 2023