Terug naar overzicht

Schoonhouden woning met huisdieren

04 april 2022

#1 Vegen en poetsen voordat je binnenkomt

Klinkt misschien voor de hand liggend, maar veeg altijd je voeten schoon voordat je naar binnenkomt. Het meeste vuil zit onder je schoenen en verspreid je dit vuil door je huis bij de eerste stappen die je naar binnen stapt. Ook wanneer je een hond hebt kan het schelen door even de poten van de hond schoon te vegen. Het makkelijkste is om een handdoek bij de entree te leggen en daarmee je hond even schoon te vegen. 

#2 Borstel en kam  

Kam en borstel regelmatig je huisdier, hiermee voorkom je dat er meer haar in je huis terecht komt. Door je huisdier te borstelen en te kammen haal je loszittend haar uit de vacht van je viervoeter. Doe je dit niet dan komt dit haar standaard terecht in het tapijt of op de meubels. 

#3 Stofzuig regelmatig en gebruik de juiste tools

Toch nog last van dierenharen, dan is het verstandig regelmatig te stofzuigen. Gebruik voor het stofzuigen van dierenharen dan altijd de juiste tools. Veel stofzuigers worden bijvoorbeeld geleverd met zogeheten turboborstels (dierenhaar borstels). Met deze opzetstukken kun je vrij makkelijk dierenharen verwijderen zonder enige moeite. Dierenharen gaan in vezels zitten van bijvoorbeeld je tapijt of bank. Doordat turboborstel net wat meer zuigkracht hebben en vaak ook voorzien zijn van ronddraaiende borstels, worden de dierenharen als het ware eruit getrokken. 

#4 Reinig de vloer met een sopje

Ook is het belangrijk om de vloer af en toe even te dweilen met een sopje. Zeker wanneer je een hond of kat hebt die ook buitenkomt, neemt deze veel vuil mee naar binnen. Dit vuil is vaak niet te zien met het blote oog. Ook is dit vuil niet met de stofzuiger weg te halen. Door af en toe je vloer te reinigen met een sopje haal je dit onzichtbare vuil van de vloer.

#5 Maak het je zelf makkelijk 

Het moet wel leuk blijven, maak het daarom voor jezelf niet al te moeilijk. Tegenwoordig zijn er gadgets die bepaalde schoonmaakklussen van je over kunnen nemen, denk bijvoorbeeld aan robotstofzuigers. Robotstofzuigers kun je elke dag automatisch laten stofzuigen wanneer jij bijvoorbeeld naar je werk bent. Ook zijn er robotstofzuigers die ook direct kunnen dweilen.

Hoewel een robotstofzuiger niet geheel de stofzuigerwerkzaamheden overneemt, zorgt een robotstofzuiger er wel voor dat je minder hoeft te stofzuigen.

 

Huisdierenoppas Blog

 • Strijd tegen de coronakilo’s - Honden en overgewicht

  Hebben honden ook last van extra coronakilo’s? Hoe bepaal je of je hond overgewicht heeft en wat kun je doen om tot een ideale conditie te komen? Diervoedingspecialist dr. Joeke Nijboer geeft antwoord.

  23 mei 2022
 • Vakantieplannen? Dierenpensions lijken overvol

  Waar verblijft je huisdier dan? Na twee jaar vol beperkingen lijkt de wereld weer open, veel van ons gaan op reis. Geniet van de voorpret, maar sta ook stil bij waar je je hond onderbrengt.

  09 mei 2022
 • Hier word jouw konijn nou echt gelukkig van.

  Wat heeft een konijn nou echt nodig om gelukkig te zijn? Waar moet ik op letten bij een konijn in huis? 7 tips om ervoor te zorgen dat jouw konijn echt gelukkig is.

  16 april 2022