Huisdierenoppas Wilma uit Rotterdam
WELKOM BIJ MIJN PROFIEL:
Bijna alle huisdieren zoals hond,vogel, buitenkonijn, cavia,muis of rat voor een halve dag,weekend, we(e)ken of schoolvakanties zijn welkom, maar katten en binnenkonijnen kunnen niet bij mij IN HUIS logeren. Voor buitenkonijnen geldt dat zij in een ruim hok in de achtertuin verblijven. Katten verzorg ik bij de baasjes thuis.
Ook last minute is mogelijk, omdat u op korte termijn weg moet.
De logeerdieren verblijven over het algemeen*in mijn gezelschap in de woonkamer, waar ik aan het werk ben op mijn laptop.
Ik pas wel eens op grote boerderijdieren zoals paarden en geiten maar dan niet in huis:)) Eerder heb ik opgepast op een Haflinger hengst, een Tinker, een aantal Thrakehners met een veulen, een shetlandpony en twee zeer grote koudbloed (Z-)dressuurpaarden, die dagelijks in een stapmolen geplaatst moesten worden,
Zelf heb ik meer dan tien krielkippen, waarvan er drie vrij door mijn achtertuin lopen en die 's nachts in een struik in de achtertuin slapen. Mijn kipjes vertikken het om in hun kippenhok te slapen, ook in de winter! Hierdoor is hun "oude" kippenhok vrij gekomen voor logeerdieren. De andere kleinere krielkipjes kunnen erg goed vliegen en verblijven in een nachthok met een uitgebreide overdekte houten ren,
WAAROM oppassen op honden of huisbezoek? Ik werk veel vanuit huis en zo kom ik zelf ook in beweging/ er even uit. Soms, maar niet elke week en zeker niet elke dag moet ik een beperkt aantal uren op de dag weg.
Vroeger hadden we een Franse jachthond, een Belgische lapjeskat en een Italiaanse landschildpad, allemaal van oorsprong gevonden dieren. Op de basisschool en middelbare school liet ik honden uit de buurt uit, slootje springen/dwalen door de bush. Hondje vuil? Even afspoelen, drogen, borstelen en terug naar de baas.
HONDEN:
MIJN HUISREGEL bij oppassen op honden: slechts 1 hond of meerdere honden uit hetzelfde gezin per logeerperiode. Uitzondering: Tenzij de honden ruim te voren kennis met elkaar hebben gemaakt en blijkbaar goed met elkaar overweg kunnen.
Ook honden met HD zijn welkom. Zij kunnen mijn huis goed betreden, want de voordeur van mijn mijn huis is door middel twee treedjes te bereiken. Ik heb zelf een beklede loopplank. Die loopplank leg ik eventueel uit om die twee - lage- treedjes naar mijn huis te overbruggen of om in de auto te stappen.
Uit logeren moet vooral leuk voor uw hond zijn. Wat doe ik tijdens het logeren van uw hond? Kan uw hond tegen autorijden,dan gaan we regelmatig naar een ander uitloopgebied. Zo niet, dan ligt het lage Bergse Bos met hondenstrand of het Prinses Beatrixplantsoen met uitloop naar rivier de Rotte met zwemmogelijkheden voor uw hond op loopafstand van mijn huis. Na het wandelen kan uw hond in de zomer in mijn gezelschap uitblazen in mijn vrij grote omheinde voortuin. In de winter, maar ook in andere jaargetijden mag de hond lekker slapen op de bank in de woonkamer.
Na het eerste verblijf bij mij
1. weet uw hond, dat slapen op de bank mag
2. rent uw hond naar binnen om een slok water uit de waterbak te nemen en te kijken of er in de voerbak ernaast niets lekkers ligt
3. kijkt uw hond of er nog nieuwe hondenspeeltjes in de grote doos zijn bij gekomen na zijn vorige bezoek.
4 snuffelt uw hond rond in de woonkamer om te ontdekken, welke honden in de tussentijd bij mij hebben verbleven.
5. herinnert uw hond zich dat hij wat lekkere hondensnoepjes krijgt of dat ik met hem speel om het afscheid van zijn baasje gemakkelijker te maken.
Wat heb ik zelf in huis voor honden:
Een dik mensenmatras, geschikt voor een zwaardere hond, drink -en voerbakken, een kleine en grote anti-schrokbak, verschillende 8m Flexi-uitlooplijnen en andere kortere loopriemen, korte riemen met veilgheidsriemaansluiting, zodat uw hond veilig in de auto vervoerd kan worden, tuigjes voor grotere en kleinere honden, tennisballen, ander hondenspeelgoed,kauwbotten, snuffelmat en handdoeken om een natte hond(je) mee af te drogen, kammen en rubberen borstel. Een ijzeren bench (1 m.x 80 cm) voor een grotere hond, hoewel de meeste honden naast mij op de bank kruipen:-))
Meenemen door baasje bij honden:
-HONDENPASPOORT en lap/deken, die naar eigen baasje/thuis ruikt bij een eerste keer of onzekere hond,
-RUIM VOLDOENDE VOEDING VOOR DE HOND, POEPZAKJES, HONDENKUSSEN of LAP voor in bench. Een eigen bench of reisbench van de hond kan in mijn woonkamer geplaatst worden.
VERHINDERDATA:
(DEZE VERHINDERDATA MET BETREKKING TOT OPPASSEN OP HONDEN!)
a. IK PAS NIET OP VASTE DAGEN IN DE WEEK OP HONDEN.
b. Daarnaast ben ik NIET BESCHIKBAAR voor oppassen op honden:
(Deze verhinderdagen worden regelmatig door mij geupdated)
In 2024:
September: t/m 18
Oktober: 24 oktober t/m 3 november (herfstvakantie)
November: 1 t/m 3 (herfstvakantie) en 7 t/m 9
December:
In 2025:
Januari:
Februari:
Maart:
VOOR OPPASSEN OP ANDERE HUISDIEREN DAN HONDEN, ZIE HIERONDER:
LOGEERKONIJNEN: Zij kunnen verblijven in verschillende hokken (1-3) in de achtertuin, die naar wens van de baasjes van de konijnen verplaatst kunnen worden in de tuin. Alleen het voormalige zware kippenhok (hok 1) kan niet verplaatst worden.
1. het vrije kippenhok met ruime, vaste buitenren in de achtertuin, Voor dit hok is nog een extra ren geplaatst, Hierdoor heeft uw konijn(en) ongeveer 3 m2 ruimte om rond te rennen.
2. in een konijnenflat van twee verdiepingen met een verbinding van de eerste naar de tweede verdieping
3. in een konijnenhok met daaraan een vaste ren.
Hierdoor kunt u ook konijnen brengen, die elkaar wel willen zien en ruiken, maar die niet bij elkaar in een hok kunnen, omdat ze anders gaan vechten. Als ik een konijnenhok schoonmaak, dan plaats ik uw konijn tijdelijk in een extra, kleiner konijnenhok (hok 4) met verse vloerbedekking en lekker voer.
WAT HEB IK ZELF IN HUIS:
Voor konijnen: diverse hokken (omschrijving: zie hierboven), verschillende waterflessen, voerbakjes, konijnentoilet, hooiruiven, wat speeltjes. En voor nood: wat stro, zaagsel en houten strooisel.
EXTRA door baasje mee te nemen:
Bij ALLE huisdieren: voor de duur van hun verblijf RUIM voldoende voer, lekkers (voor uw dier :)), borstels, speeltjes, DIERENPASPOORT.
Bij dieren in een kooi: eigen kooi, kooistrooisel (stro/zaagsel/zand), eigen konijnentoilet, waterbadje voor vogel,
OPPASSEN BIJ U THUIS.
Laat u uw huisdier(en) liever thuis, dan kan ik ook bij u thuis langskomen (huisbezoek) om uw huisdier te verzorgen. Afhankelijk van de afstand tot uw woning vraag ik een reiskostenvergoeding, Dat is of een km-vergoeding of een vast reisbedrag.
Zie onder kosten oppassen huisdieren.
Let op: Ik logeer niet thuis bij uw huisdier!
Moet tijdens uw vakantie de kliko/vuilnisbak op een bepaalde dag aan de straat gezet worden, de post/ krant opgeraapt of uit de brievenbus gehaald en op stapeltjes gelegd worden, planten/tuin water gegeven worden of als uw huisdier erg veel haren loslaat, even de stofzuiger door de woonkamer gehaald worden? Geen probleem, doe ik.
Ik maak - op uw verzoek- tijdens uw vakantie (en dat van uw huisdier) wat foto's van uw huisdier, zodat u kunt zien hoe het met uw huisdier(tje) gaat en stuur die foto's via whatsApp door. De door mij gemaakte foto's worden alleen voor dit doel gebruikt.
KOSTEN OPPASSEN OP UW HUISDIER( EN):
PRIJS VERMELD OP WEBSITE: Ik heb op deze website de maximale prijs per dag voor een hond opgenomen, die bij mij logeert.
De prijs per dag is afhankelijk van het soort huisdier (hond, kat,vogel enz,) U kunt zich voorstellen dat driemaal tot viermaal per dag naar buiten met uw hond, mij meer veel tijd kost dan de verzorging van uw vogeltje, muis, rat of cavia bij mij thuis. Vraag mij gerust hoeveel het oppassen per dag voor uw huisdier(tje) kost.
EXTRA verzorgkosten: Als ik extra kosten maak voor uw huisdier, zoals aanschaffen van verse groente/fruit voor vogel/ knaagdier etc. of in ergste geval kosten van bezoek(en) aan de dierenarts/medicijnen/reiskosten naar die dierenarts etc. ,dan zal ik de bonnetjes daarvan bewaren. Bezoek aan de dierenarts vanzefsprekend eerst overleg met u, tenzij spoedgeval.
Voor het oppassen op uw kat(ten), maar eventueel andere huisdieren reis ik naar uw huis.
REISKOSTEN BIJ BEZOEK AAN UW HUISDIER: 0,23 ct per km. Ik reken vaak een standaardbedrag van 2,50 euro per bezoek aan uw huis als uw huis niet te weg van mijn huis ligt..(berekening met ANWB routeplanner)
WIJZE EN MOMENT VAN BETALING:
Ik vraag geen vooruitbetaling, maar spreek wel met u af dat u de volgende betaalwijze en moment van betaling naleeft.
Hoofdregel: Contant bij het ophalen van uw huisdier(en) of bij mijn laatste huisbezoek aan uw huisdier,
Uitzondering: Betaling via de bank, alleen maar als dat voor aanvang van het oppassen met mij is afgesproken!: Betaling binnen DRIE dagen na mijn laatste huisbezoek.Tikkie sturen is mogelijk.
OPHALEN/INLEVEREN HUISSLEUTEL BIJ HUISBEZOEK: Ik kom bij u langs om de huissleutel en aanwijzingen over de verzorging van uw huisdier(en) te ontvangen. We kunnen afspreken dat ik uw huissleutel in een gesloten enveloppe in uw brievenbus doe na mijn laatste huisbezoek. Ook mogelijk is dat ik uw huissleutel pas terugbreng als ik uw bericht heb ontvangen dat u veilig bent thuisgekomen, zodat uw huisdier hoe dan ook niet zonder verzorging in uw huis verblijft. Het brengen van uw huissleutel/ ophalen van uw huissleutel bij mij thuis is door u natuurlijk ook mogelijk:))
Tot slot: Hebt u nog vragen, neem dan contact op met mij via de website. Bij verdere contacten kunnen we dan telefoonnummers uitwisselen en appen/sms-en.
Groet,
Wilma
Oppas Rotterdam
WELKOM BIJ MIJN PROFIEL:
Bijna alle huisdieren zoals hond,vogel, buitenkonijn, cavia,muis of rat voor een halve dag,weekend, we(e)ken of schoolvakanties zijn welkom, maar katten en binnenkonijnen kunnen niet bij mij IN HUIS logeren. Voor buitenkonijnen geldt dat zij in een ruim hok in de achtertuin verblijven. Katten verzorg ik bij de baasjes thuis.
Ook last minute is mogelijk, omdat u op korte termijn weg moet.
De logeerdieren verblijven over het algemeen*in mijn gezelschap in de woonkamer, waar ik aan het werk ben op mijn laptop.
Ik pas wel eens op grote boerderijdieren zoals paarden en geiten maar dan niet in huis:)) Eerder heb ik opgepast op een Haflinger hengst, een Tinker, een aantal Thrakehners met een veulen, een shetlandpony en twee zeer grote koudbloed (Z-)dressuurpaarden, die dagelijks in een stapmolen geplaatst moesten worden,
Zelf heb ik meer dan tien krielkippen, waarvan er drie vrij door mijn achtertuin lopen en die 's nachts in een struik in de achtertuin slapen. Mijn kipjes vertikken het om in hun kippenhok te slapen, ook in de winter! Hierdoor is hun "oude" kippenhok vrij gekomen voor logeerdieren. De andere kleinere krielkipjes kunnen erg goed vliegen en verblijven in een nachthok met een uitgebreide overdekte houten ren,
WAAROM oppassen op honden of huisbezoek? Ik werk veel vanuit huis en zo kom ik zelf ook in beweging/ er even uit. Soms, maar niet elke week en zeker niet elke dag moet ik een beperkt aantal uren op de dag weg.
Vroeger hadden we een Franse jachthond, een Belgische lapjeskat en een Italiaanse landschildpad, allemaal van oorsprong gevonden dieren. Op de basisschool en middelbare school liet ik honden uit de buurt uit, slootje springen/dwalen door de bush. Hondje vuil? Even afs...
Toon meer...